Bloeiende kamerplanten

Veel kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen en daar moet rekening mee gehouden worden. Oerwoudplanten zoals varens verdragen geen felle zon, cactussen daarentegen staan graag in de zon, hoe warmer hoe beter.

De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats met het liefst de ochtendzon. Naast watergeven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de cyclaam, kaapsviooltje, hortensia's en primula's zijn gek op een voetbad. Zorg dat het gietwater altijd lauw is en trakteer de planten eens in de week op een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze in de zomer tijdens een lichte regenbui lekker buiten.

Na de bloei het watergeven terugbrengen op maximum 1 maal in de week, plantenvoeding is nu taboe. In het voorjaar kan de plant verpot worden, gebruik goede potgrond. Lees zorgvuldig de verzorgingstips die vaak bij de plant wordt meegeleverd.

Zorg er ook ALTIJD voor dat de drainage van het water goed zit! Je kan je kamerplant dus best niet rechtstreeks inpotten in een pot zonder gaten (ook coverpot genoemd). Op deze manier kan het water niet weg en krijg je sneller kans op verrotting. Kies er daarom voor om je kamerplant eerst in een kweekpot (een pot met gaten) te planten die in je coverpot past. Zo kun je het overtollige water weggieten uit je coverpot. Als het niet anders kan en je hem toch rechtstreeks moet inplanten in je coverpot (door bijvoorbeeld de vorm van je coverpot) maak dan ALTIJD gebruik van hydrokorrels. Deze korrels zorgen dan voor de drainage. Maar je moet dan wel nog altijd opletten met water geven, want eens de korrels 'volgezogen' zijn met water, krijg je weer de kans op verrotting. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten