Groene kamerplanten

Onder deze categorie planten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima.

Geef ze matig water en in de groeiperiode eenmaal per maand plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze in de zomer tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijk reden is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen. Zorg er ook voor dat de drainage van het water goed zit! Je kan je kamerplant dus best niet rechtstreeks inpotten in een pot zonder gaten (ook coverpot genoemd). Op deze manier kan het water niet weg en krijg je sneller kans op verrotting. Kies er daarom voor om je kamerplant eerst in een kweekpot (een pot met gaten) te planten die in je coverpot past. Zo kun je het overtollige water weggieten uit je coverpot. Als het niet anders kan en je hem toch rechtstreeks moet inplanten in je coverpot (door bijvoorbeeld de vorm van je coverpot) maak dan ALTIJD gebruik van hydrokorrels. Deze korrels zorgen dan voor de drainage. Maar je moet dan wel nog altijd opletten met water geven, want eens de korrels 'volgezogen' zijn met water, krijg je weer de kans op verrotting. 

Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten