Trendy kamerplanten herfst 2018

Trendy kamerplanten herfst 2018

De dagen worden korter, de temperatuur daalt. We gaan weer meer tijd binnenshuis doorbrengen. Met groene of bloeiende kamerplanten zorgt u in een handomdraai voor een aangename, ontspannen sfeer in huis. U kunt zich ook laten inspireren door de vlammende herfstkleuren van bomen en struiken en kiezen voor kamerplanten met rode bladtinten. Ons tuincentrum in Paal-Beringen biedt een grote collectie kamerplanten waar u zeker iets van uw gading vindt, passend bij uw smaak en de stijl van uw interieur. Hier een paar tips.

7 populaire kamerplanten

  • Orchidee; de prachtig en lang bloeiende vlinderorchidee is niet voor niets uitgeroepen tot kamerplant van de maand september. Orchideeën zijn al jaren mateloos populair. Ze hebben weinig water nodig en met een beetje liefde en zorg kunt u ze telkens weer opnieuw laten bloeien.
  • Cactussen en vetplanten zijn eveneens al jaren niet meer weg te denken uit huiskamers, maar sieren ook tal van hippe winkels en horecagelegenheden. Ze zijn dan ook supersterk, hebben nauwelijks water of andere verzorging nodig en groeien langzaam, dus u hoeft ze niet vaak te verpotten. Helemaal hip als u er een collectie van maakt en verschillende soorten bij elkaar zet.
  • Hangplanten; deze waren helemaal ‘je van het’ in de jaren zestig en zeventig en zijn weer helemaal terug. Denk aan het Chinese lantaarnplantje, kindje-op-moeders-schoot, de groen-wit gestreepte graslelie en het erwtenplantje (Senecio rowleyanus). U kunt er makkelijk stekjes van nemen en ze zorgen voor een speels groen accent, of u ze nu vanuit een ouderwetse macraméhanger of een moderne glazen of plastic bol naar beneden laat bungelen.
  • Pannenkoekplantje (Pilea peperomioides); dit makkelijke en sterke kamerplantje duikt al tijden telkens weer op in lifestylewinkels en woonbladen.
  • Grote bladplanten; met name de Calathea, gatenplant (Monstera), Croton (of Codiaeum) en Philodendron zorgen voor een weelderig groen statement in de woonkamer. Calathea, Croton en Philodendron zijn er bovendien in allerlei kleurschakeringen en met opvallende bladtekeningen.
  • Begonia; lange tijd als ouderwets beschouwd, maar dankzij allerlei nieuwe decoratieve variëteiten weer helemaal terug van weggeweest. Zowel de nieuwe trendy bloemkleuren als het opvallend gestippelde of gevlekte blad maken ze zeer gewild.
  • Exotische jungleplanten; denk aan vleesetende planten, maar ook aan exotische bloeiers als de Strelitzia, Medinilla en Bromelia en aan opvallende groene planten als de Kentiapalm, bananenplant, olifantsoor (Alocasia) en Yucca.

In ons tuincentrum in Paal-Beringen vindt u natuurlijk ook allerlei soorten potten, hangers, schalen, sokkels, glazen cloches, minivitrines en andere producten om uw planten mooi en trendy te presenteren.