Vijf trendkleuren voor je terrasoverkapping of veranda

Vijf trendkleuren voor je terrasoverkapping of veranda

In de zomer is het een koud kunstje om zo veel en lang mogelijk buiten te zijn. Maar hoe fijn is het om ook in de herfst, winter en het prille voorjaar op je terras te kunnen loungen, eten, barbecueën, een boek of tijdschrift te lezen of gewoon heerlijk te ontspannen? Wie over een grote tuin beschikt kan overwegen een veranda of terrasoverkapping aan te (laten) leggen. Deze zijn in alle mogelijke soorten en maten verkrijgbaar. En in tal van kleuren, die een grote rol spelen bij de uitstraling en sfeer van je extra buitenkamer.

Vijf trendkleuren voor de buitenkamer

Zwart-wit
Modern en tegelijkertijd tijdloos. Bovendien komen planten prachtig tot hun recht tegen een zwarte of witte achtergrond. Kies bijvoorbeeld een zwarte lak voor het frame en witte lamellen of Fixscreen-doeken.

Grijs
Een neutrale tint die overal bij past, of het nu om de stijl van je woning of die van je tuin gaat. Combineer donker- en lichtgrijs voor meer diepte en afwisseling, of houd het bij één tint en een harmonieus geheel. Alleen al door het afwisselen van glanzende en matte oppervlakten kun je er een stijlvol geheel van maken.

Natuurlijke tinten
Tuinliefhebbers houden van bloemen, planten en groen in het algemeen. Kies een basis van donkergroen en ga voor houten elementen, bijvoorbeeld cederhouten lamellen. Warm en… natuurlijk.

Oriëntaals
Rustgevend en een beetje mysterieus, dat zijn de kenmerken van warme, donkere tinten uit het Verre Oosten. Denk aan donkerbruin, koper en dieprood. Helemaal zen.

Café au lait
Ecru, karamel, beige, zand, roomwit. Zachte, lichte tinten die zich makkelijk laten combineren en zorgen voor een koele, rustgevende uitstraling.

Je kunt je terrasoverkapping of veranda zo luxe of eenvoudig en zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Er zijn steeds meer mogelijkheden, van schuifpanelen en verstelbare lamellen tot zonweringen van doek en buitenlampen die tegelijkertijd als terrasverwarming dienstdoen. Kijk naar het aanbod en aanvullende accessoires in ons tuincentrum in Paal-Beringen.