Gezien in de folder: Op hoge poten

Plantenmode

Kamerplanten groot of klein ze mogen allemaal gezien worden. Met deze trend zetten we alle planten letterlijk op een voetstuk. Zo krijgen ze de aandacht die ze verdienen! Van kamerplant tot een interieur statement. De planten die we hiervoor geselecteerd hebben zijn: parapluplant, hertshoornvaren, olifantsoor, koraalcactus, kruidje-roer-me-niet en sierasperge.

Kruidje-roer-me-niet

Ook deze kamerplant staat op pootjes. Met deze plant is iets bijzonders aan de hand. Wie deze plant aanraakt, zal voor een verrassing komen te staan! Meteen na aanraking klapt de plant snel alle blaadjes in. Daarmee is de Nederlandse naam kruidje-roer-me-niet (Mimosa pudica) meteen verklaart. Na een half uur zullen de blaadjes zich vanzelf weer openen. Ook ‘s nachts klapt deze plant zijn blaadjes in, dus letterlijk ‘in de slaapstand’. Leuk plantje voor de kinderkamer!

 

Go green!

Deze koraalcactus (Rhipsalis ramulosa ‘Red Coral’) in hangpot leent zich door zijn prachtige bladeren ook uitstekend voor op een plantenbak, in een hoge pot of in een plantentafel. Gewoon ophangen kan natuurlijk ook.