Gezien in de folder: De zwarte tuin

Plantentrend

Ook voor buiten spotten we de trend dat planten niet per se moeten bloeien om interessant te zijn. Sterker nog: tuinen met grassen, varens, bamboes, mossen en vetplanten zijn in opkomst. Het

voordeel dat veel van deze planten in deze groepen hebben: ze zijn veelal wintergroen, hebben heel interessante bladvormen- en bladkleuren en heel belangrijk: ze kunnen tegen een stootje! Dat ze dan als toegift ook nog een leuk bloemetje kunnen krijgen is alleen maar een leuke bonus.

Senecio ‘Angel Wings’

Deze blikvanger in de zwarte tuin, springt er echt helemaal uit met zijn prachtige zilveren bladeren die wel van fluweel lijken te zijn. Een goed gekozen naam voor deze veelzijdige beauty die zich moeiteloos laat combineren met siergrassen. Natuurlijk leent dit kruiskruid zich ook prima voor in een pot. Dit kruiskruid is wintergroen en overleeft het buiten tot -10˚C.

 

Woestijnzegge

Ficinia truncata ‘Ice Crystal’ is een woestijnplant afkomstig uit Zuid-Afrika. Het blad van dit grasje is (winter)groen met zilverwit van kleur. Door de fijne haartjes lijkt het plantje wel bevroren. Houdt van een zonnige, warme en beschutte standplaats. Bij voorkeur droog en/of  vorstvrij overwinteren. Prachtig in pot!