Gezien in de folder: Kleurrijke zomerbloeiers

Gezien in de folder: Kleurrijke zomerbloeiers

 

Kleurrijke zomerbloeiers

9x bloeiende pracht

Wij vieren de lente met een prachtige selectie van zomerbloeiers. Kom naar ons tuincentrum en geef je tuin kleur!

Variatie

Er zijn ontzettend veel planten verkrijgbaar, ze variëren in soort, kleur, bloeitijd en bloeiduur. De eenjarige zomerbloeiers zoals vlijtig liesje (1), petunia (2) en geranium (3) bloeien eindeloos lang door. En vooral als je ook nog de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderd en ze af en toe verwend met plantenvoeding zullen ze je versteld doen staan met hun bloemenrijkdom. Daarnaast zijn er planten die in ons klimaat niet de winter kunnen doorstaan, tenzij ze vorstvrij worden overwinterd. Deze

worden kuipplanten genoemd. Zoals bijvoorbeeld de struikmargriet (4), passiebloem (5) lampepoetser (6) en solanum (7). En tenslotte zijn er planten die prima tegen ons klimaat zijn bestand, dit zijn struiken zoals de roos op stam (8) of vaste planten zoals de klokjesbloem (9). Deze planten komen elk jaar trouw weer terug in de tuin.

TIP: Kom naar ons tuincentrum en laat je adviseren welke plant het beste bij jou past.

Solanum jasminoides

Deze prachtige Solanum jasminoides ‘Album’ komt uit Zuid-Amerika en is een fantastische, bloeiende (klim)plant voor de nazomer. Hij start met bloeien in juni en gaat daarmee door tot eind oktober. Hij heeft een informele groeiwijze, produceert lange ranken, waaraan kleine, witte stervormige bloemen met een geel hartje verschijnen. Een echte aanwinst voor je tuin dus! Je kunt deze kuipplant vorstvrij overwinteren.