Gezien in de folder: je tuin lentefris met hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Het is nu tijd om je tuin lenteklaar te maken. Terras en paden schoonmaken. Bomen, hagen en struiken snoeien, bemesten en (ver)planten. Jij en je tuin in topconditie!

Voorjaarsschoonmaak

Nu de dagen lengen en de zonnestralen steeds krachtiger worden, voel je de lente in de lucht hangen. Bladverliezende bomen en struiken lopen uit en vaste planten komen boven de grond uit piepen. Heerlijk, de lente lonkt! Het is nu de tijd om alles een grote voorjaarsschoonmaakbeurt te geven, maak je verharding en houten tuinonderdelen (zoals vlonder/tuinhuis/schutting) weer fris & schoon. Zo is jouw tuin straks weer helemaal klaar voor het nieuwe buitenseizoen.

Planttijd

Het vroege voorjaar is ook de tijd om tuinplannen te maken. Bomen en hagen geven een tuin structuur. Door bomen te planten en/of je tuin met een (wintergroene) heg af te schermen, maak je niet alleen je tuin groener en gezellig, maar draag je ook bij aan de biodiversiteit. Vogels, vlinders en andere dieren komen je tuin bezoeken en zo draag je bij aan een groenere en gezondere leefomgeving waarin iedereen zich prettig voelt.

Kom nu naar ons tuincentrum en laat je informeren en adviseren over welke boomsoort en/of heg het beste bij jouw tuin en jouw wensen past.

Aan de slag!

Snoei nu je rozen, lavendel en vlinderstruik. Verwijder dode en beschadigde takken, takken die elkaar kruisen en oude takken. Gebruik scherp gereedschap en snoei niet als het vriest of er vorst wordt voorspeld. Snoei net boven een knop die naar de buitenkant wijst.