15 Groene decembercadeaus

15 Groene decembercadeaus

De feestdagen staan weer voor de deur. Of je nu uitpakt met Sinterklaas of kerst, of beide: in ons tuincentrum in Paal-Beringen vind je de leukste en mooiste cadeaus voor groot en klein, voor hem en haar. Of gewoon voor jezelf. Hieronder 15 tips voor op de verlanglijst.

Sfeer in huis

 1. Kaarsen, geurend of niet, met glitters of in mooie kleuren mogen niet ontbreken. Denk ook aan waxinelichtjes in leuke houders of een mooie schaal met water en drijvende waxinelichtjes erin. Geurstokjes zorgen ook voor een prettige, ontspannen sfeer in huis.
 2. Ledlampjes zijn er in alle mogelijke soorten en maten. Kleine snoeren voor op een schaal tussen de pepernoten of kerstballen, in dierfiguren, en in ster- of kerstboomvorm.
 3. Een hoge vaas vol bloeiende amaryllissen met eucalyptustakken zorgt voor kleur én geur. Tip: dreigt een stengel van de amaryllis te knakken onder het gewicht van de bloem, steek dan een bamboestokje in de holle steel.
 4. Een witte, rode of roze kerstster (Poinsettia) staat feestelijk en heeft maar weinig water nodig. Tip: dompel de wortels een keer per week circa 10 minuten in lauw water.
 5. Met een mooie schaal of vaas, een vrolijk tafelkleed en bijpassende servetten, een decoratief dienblad en bloeiende hyacinten of cyclaampjes op tafel schuift iedereen graag aan. Tips: geef cyclamen nooit op de knol water, maar dompel ze een keer per week zo’n 10  minuten in lauw water of giet water op een schoteltje dat je onder de pot zet. Verwijder uitgebloeide bloemen met steel en al.
 6. Geef iemand eens een pannenkoekplantje (Pilea peperomioides) cadeau. Het decoratieve groene kamerplantje wordt ook wel Chinese moneyplant genoemd en zou geluk brengen.
 7. Hangplanten zijn nog altijd heel populair. Ze zijn er in macraméhangers, maar ook in hangpotten en glazen of kunststof bollen die je kunt ophangen.

Sfeer in de tuin en op het balkon

 1. Een kerstkrans voor aan de voordeur of tegen de muur op het balkon.
 2. Bakken en potten vol winterviolen, tuincyclamen, zilverstruikjes, bergthee (Gaultheria), Skimmia, winterheide en kerstrozen (Helleborus) voor op de terrastafel of bij de voor-, keuken- of balkondeur.
 3. Er zijn allerlei mooie lantaarns te koop. Zet er een robuuste kaars in en plaats deze ook op de terrastafel en/of bij de voor-, keuken- of balkondeur.
 4. Hang snoeren of netten ledlampjes in de pergola, over struiken, in de boom of over de balkonreling.
 5. Een vuurkorf of (Zweedse) fakkel zorgt voor een mooi en knisperend schouwspel.
 6. Hang een vogelvoedersilo, pindasnoeren, pindakaashuisjes en vetbollen op en geniet van het gefladder en getjilp van de tuinvogels.
 7. Hang een vrolijke tuinposter aan de garage- of balkonmuur of tegen de schutting.
 8. Beplak de kliko’s met een decoratieve containersticker of met dito huisnummerstickers. Zo vind je je eigen kliko ook altijd makkelijk weer terug tussen die van de buren.

Op onze kerstafdeling vind je natuurlijk nog veel meer leuke decoraties en cadeaus.

Alvast heel fijne feestdagen namens alle medewerkers van ons tuincentrum in Paal-Beringen!