Groen boeket uit eigen tuin

Groen boeket uit eigen tuin

Eerder schreven we op deze site over snijbloemen uit eigen tuin en het maken van een pluktuin of speciaal bloemenbed. Maar een boeket is natuurlijk niet compleet zonder groen blad, frivole siergrassprieten of bessentakken. Pak een schaar en ga je tuin in of kijk eens in ons tuincentrum in Paal-Beringen naar planten, siergrassen en struiken die mooi groen voor in een vaas – en uiteraard ook in de tuin – bieden.

10x mooi groen voor in een vaas

  1. Alchemilla mollis (vrouwenmantel): laag blijvende vaste plant met fris lichtgroen, zacht blad en kleine gele bloempjes.
  2. Amelanchier (krentenboompje): een meerstammige sierheester die in april-mei wit bloeit en daarna zwartblauwe besjes vormt. Krijgt een prachtige oranjerode herfstkleur.
  3. Arum italicum (Italiaanse aronskelk): een lage vaste plant met groen of gemarmerd blad die in mei-juni witgroene bloemen krijgt en in het najaar oranje bessenkolven draagt.
  4. Bupleurum (goudscherm): een schermbloemige die op Euphorbia (wolksmelk) lijkt. De geelgroene bloempjes zijn ook aantrekkelijk voor insecten.
  5. Cornus alba (bonte kornoelje): een struik die in mei-juni witte tuilvormige bloemen krijgt en witbont blad heeft. In de winter kleuren de kale takken koraalrood.
  6. Eleagnus ebbingei (olijfwilg): een bladhoudende struik met grijzig blad, witte bloemen in de herfst en daarna rode bessen.
  7. Eucalyptus: dit boompje heeft kleine grijze blaadjes die heerlijk geuren.
  8. Hedera: klimop is er in veel soorten en maten, met groot en klein blad, glanzend groen of bont, in struik- en in klimvorm.
  9. Humulus lupulus (hop): een flinke klimmer met hopbellen in de zomer en rood blad in de herfst.
  10. Pennisetum (lampenpoetsersgras): een siergras dat tot 1 meter hoog wordt en van augustus tot oktober groene tot dieppaarse aren draagt.