Gezien in de folder: Lavendelfestival

Lavendelfestival

Wij verkopen allerlei soorten lavendel. Alledaagse soorten van een goede kwaliteit, maar ook meer bijzondere soorten. Speciaal voor jou geselecteerd bij de beste kwekers. We hebben zelfs nu echte lavendel in paars, roze en wit! Maar ook kuiflavendel in diverse kleuren en ook op stam. Nu hebben we speciaal voor het lavendelfestival extra grote lavendelstruiken in XXL grootte ingekocht. En daarnaast ook kleintjes om een lavendelhaag van te maken. Dus kom nu naar ons lavendelfestival en laat je inspireren en adviseren, de keuze = reuze!

Verzorging

Lavendel houdt van een lichte, liefst zoveel mogelijk zonnige plek. Ze groeien prima in potten of bakken, maar voelen zich ook prima thuis rechtstreeks in de tuin. Zet ze op een plek waar ze minstens vier uur per dag direct zonlicht krijgen. Daar houden ze van. Verwijder uitgebloeide bloemen, dit stimuleert de aanmaak van nieuwe bloemen.

TIP: Snoei echte lavendel (Lavandula angustifolia) in het voorjaar, zodra je lavendel weer start met groeien. Snoeit niet tot op de kale takken, want dan lopen ze niet meer uit. Snoei dan in het najaar (rond september) nog een keer om je lavendel mooi vol en compact te houden.