Het wordt een prachtig lente- of communiefeest!

Het wordt een prachtig lente- of communiefeest!

Nog een lente- of communiefeest in het vooruitzicht? Met deze decoratietips wordt het prachtig.

Thema of kleur

Met het kiezen van een thema of een kleurstelling maakt u het uzelf wat makkelijker, en voorkomt u dat de decoratie een bont allegaartje van stijlen, materialen en kleuren wordt. Uiteraard geeft u uw zoon of dochter inspraak, maar maak vooraf duidelijke afspraken of wat kan en niet kan. Mogelijke thema’s: voetbal, piraten, prinsessen, ridders…  Mogelijke kleurstellingen: pastel, felle kleurtjes, regenboog, lentefris groen/wit/geel….

Vazen, flessen en potjes

Aan vazen en potjes is er in uw tuincentrum meer dan keuze genoeg. Het is dus belangrijk dat u goed weet wat u wil en nodig hebt: flesjes voor enkele bloemen, vazen voor weelderige boeketten, schaaltjes en potjes voor bloemstukjes…?  Kijk niet enkel bij de vazen, maar ook bij de theelichthouders bijvoorbeeld. Of ga zelf aan de slag met wat u in huis hebt. Geef blikjes of plastic flessen in alle vormen en formaten een likje verf (spuiten is het makkelijkst); pimp glazen flesjes of bokalen of kunststof flessen met washitape; kopieer een foto van het feestvarken en bind die met een mooi touwtje rond een blikje of potje, of gebruik een prent, foto of tekening die in het thema past.

Bloemen en ander groen

U hoeft echt geen meester-bloembinder te zijn, om iets moois op de feesttafel te toveren. Heel grote bloemen (grote rozen, pioenen, hortensia,…) kort bijgesneden, doen het prima in theelichthoudertjes die u in het midden van de tafel tot een guirlande schikt. Gewone bloemen zoals Incalelie, tulp of chrysant, worden echte sterren in transparante vaasjes met gekleurd water (enkele druppeltjes ecoline volstaan). Zet bij elk bord een mini-(vet)plantje in een mooi potje en zet er eventueel een omgekeerd (wijn)glas over als stolp.

Met bloeiende perkplantjes die nu volop te krijgen zijn, maakt u een originele tafelversiering. Zet de plantjes in mooie potjes, maak zelf met een touwtje en papieren driehoekjes een vlaggetjesslinger en plant die in de potjes.

Het moeten niet altijd bloemen zijn

Zeker bij een feest dat om uw kind draait, hoeft de tafelversiering niet tot bloemen beperkt te blijven. Vul glazen bokalen of vazen met kleine snoepjes (hosties, suikerhartjes, beertjes, kleine doopsuiker, letterkoekjes of  koekjes met suikertoefjes…) en versier die met linten of washitape of prik er vlinders, bloemen of andere figuurtjes op stokjes in. Gebruik snoepjeskettingen als servetringen.