Eenjarige zomerbloemen zaaien

Eenjarige zomerbloemen zaaien

Misschien kon u ook niet langer wachten en bent u al binnen of in de kas begonnen met het voorzaaien van eenjarige zomer- en snijbloemen. Het is nog aan de vroege kant voor het zaaien in volle grond, direct op de plek waar u uw bloemenweelde wilt hebben, maar u kunt nu wel u slag slaan in ons tuincentrum in Paal-Beringen. Nu heeft u nog volop keuze uit tal van zakjes zaden en zadenmengsels. En zo medio april kunt u dan helemaal los gaan!

Een boeket in en uit uw eigen tuin

Zelf bloemen zaaien vinden sommige mensen maar een gedoe. Probeer het eens, want het is zeker de moeite waard, alleen al vanwege de voorpret: elke keer weer spannend hoe u zaailingen erbij staan en hoeveel ze alweer gegroeid zijn. Bovendien zijn er veel eenjarigen die lang en rijk bloeien. U kunt ze mooi combineren met allerlei vaste planten, maar u kunt er ook een apart pluktuintje mee maken. Dan kun u straks zelf uw eigen boeketten voor in huis samenstellen.


Top 10 eenjarige zomerbloemen

 1. Goudsbloem (Calendula)
 2. Zonnebloem
 3. Zinnia
 4. Juffertje-in-‘t-groen (Nigella)
 5. Korenbloem (Centaurea)
 6. Cosmea
 7. Siertabak (Nicotiana)
 8. Siererwt (Lathyrus)
 9. Kantbloem (Ammi majus)
 10. Eenjarig ridderspoor (Consolida)
   

Stappenplan

 • Verwijder onkruid
 • Schep wat compost of koemestkorrels door de grond
 • Maak de grond vochtig
 • Verspreid de zaden op de plek waar u de bloemen hebben wilt. Meng heel fijne zaden met wat zand om ze gelijkmatig te kunnen verspreiden
 • Bedek ze met een dun laagje tuinaarde
 • Zet een plantensteker met de naam van de bloemen erbij