Gezien in de folder: Lente in huis & tuin!

Gezien in de folder: Lente in huis & tuin!

Ruik je de lente al?

Februari is onder andere de maand van de bolletjes-op-pot. Met deze kant-en-klare lentebloeiers zoals narcissen, hyacinten, lelietje van dalen en witte of blauwe druifjes breng je sfeer op je balkon en terras. In ons tuincentrum hebben we nu volop keuze uit verschillende kleuren kant-en-klare lentebloeiers. Van gele narcissen en winterakonieten tot paarse hyacintenten en kievitsbloem, en wat dacht je van blauwe of witte druifjes?

Lente in de tuin

Wanneer de buitentemperatuur boven nul is, kun je deze kant-en-klare lentebloeiers gerust buiten zetten. Vul een grote pot of bak met potgrond en plant vervolgens je lentebloeiers. Of fleur een saai en kaal plekje in de tuin op door ze in de volle grond te planten. Je kunt ze gerust door elkaar mixen, maar kleurblokken maken kan ook. Daarmee creëer je een extra sterk voorjaarsaccent.

Lente in huis

Behalve voor kleur zorgen lentebloeiers ook voor heerlijke lentegeuren. Het ene soort geurt wat sterker dan het andere. Hyacinten staan bijvoorbeeld bekend om hun zoete parfum, maar ruik ook eens aan het lelietje-van-dalen en laat je verrassen…

Tip: Nadat de lentebloeiers zijn uitgebloeid, kun je ze in je tuin planten. Als ze het daar naar hun zin hebben, dan bloeien ze elk voorjaar weer.