Tuintrends 2017

Tuintrends 2017

Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen op tuingebied? De Tuinbranche Nederland, de branchevereniging VHG voor ondernemers in het groen en Mooiwatplantendoen.nl hebben drie trends voor 2017 gesignaleerd. Opvallend is dat bij elke trend rekening wordt gehouden met biodiversiteit en een goede waterhuishouding. Dat is alvast een mooi begin van het nieuwe jaar!

Trend 1: De geëmancipeerde tuin

Het klinkt een beetje vreemd, maar het komt erop neer dat alles en iedereen gelijk is. Dus zijn er zowel mannelijke als vrouwelijke vormen en elementen (denk aan rechte en ronde lijnen) en zachte en harde kleuren. Sierlijk bloeiende vaste planten als flox, Japanse anemoon en daglelie (Hemerocallis) worden gecombineerd met een robuuste beuk en de oersterke klimop.

Trend 2: De energieke tuin

Gezondheid en wellness spelen een belangrijke rol in ons leven, dus waarom niet in de tuin? Dynamische en rustgevende elementen wisselen elkaar af. Planten met krachtige vormen en felle kleuren, zoals duizendknoop (Persicaria) en vuurpijl (Kniphofia) passen in het dynamische plaatje. Voor ontspanning en rust zorgen buxus en laurier in bol- of kegelvorm.

Trend 3: De harmonieuze tuin

Even helemaal tot uzelf komen in een besloten, intieme tuin met natuurlijke materialen en  organische, ronde vormen. Ook al uw zintuigen worden geprikkeld in de harmonieuze tuin, met geurende, aaibare en eetbare planten.  Een overwegend groen en blauw kleurenpalet past hier goed bij, met planten als salie (Salvia), blauweregen (Wisteria), ridderspoor (Delphinium), gentiaan en violen.

Gelukkig nieuw tuinjaar!