Stappenplan 'verlichte decoratie ring'

Stappenplan 'verlichte decoratie ring'

Stap 1
Aan de slag: leg alles wat je nodig hebt om de ring te decoreren klaar. Wij hebben hier gebruikt: hanger dennenappel, Tillandsia (liefst vers), verse Eucalyptus en Eryngium, lint, verlichtingsnoer, lijmpistool en binddraad.

Stap 2
Start met het omwikkelen van de ring met verlichting. Kies voor verlichting met een transparant snoer en op batterij. Daarmee kun je de ring overal ophangen en komt deze extra mooi uit, zowel overdag als ‘s avonds wanneer de lampjes branden. Voor deze ring is één snoer verlichting met 50 warmwitte LED lampjes gebruikt.

Stap 3
Breng daarna de verse Eucalyptus takken aan op de ring en zet ze vast met behulp van binddraad. Begin direct naast het midden en werk van daaruit dakpansgewijs naar beneden tot zover je wenst de ring te bedekken. Eucalyptus geurt heerlijk en droogt daarna prachtig in.

Stap 4
Maak deze sfeervolle decoratie ring verder comleet door met behulp van een lijmpistool Tillandsia mos vast te zetten over het gedeelte waar geen Eucalyptus takken zijn aangebracht. Hierdoor krijgt het geheel een sprookjesachtig effect.

Stap 5
Bevestig middenin de ring de hanger met dennenappels. Maak daarna een mooie strik van lint (versterkt met ijzerdraad, waardoor je de strik goed kunt vormen) en zet deze vast metbinddraad.

Veel plezier met je verlichte decoratie ring!