Zomerbloeiers in pot: instant kleur!

Zomerbloeiers in pot: instant kleur!

Fleur uw balkon of terras in een handomdraai om met zomerbloeiers in pot. Daarin heeft u nu ruime keuze in ons tuincentrum in Paal-Beringen. Wacht met de aanschaf ervan als u binnenkort op vakantie gaat, maar als u voorlopig geniet van mooie dagen in eigen land kunt u nu heel makkelijk een vrolijke bloemenzee creëren.


Ruime keuze

U kunt het uzelf zo makkelijk maken als u wilt. Kies voor eenjarige bloeiers als Lobelia, Nemesia, Bacopa, Surfinia, Petunia of Portulaca, zomerbollen die u moet rooien en vorstvrij moet laten overwinteren, zoals dahlia’s en Afrikaanse lelies (Agapanthus), of echte kuipplanten als Abutilon en Oleander, die ook vorstvrij moeten overwinteren. Of voor de bekende (geur)geraniums (Pelargonium) en fuchsia’s, waarvan u stekken kunt nemen om er volgend jaar weer van te genieten. Keuze te over en verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog!

 

5 Verzorgingstips

  1. Watermanagement! De zomer is kwakkelend begonnen, maar doorgaans snakken planten in pot nu naar water. Controleer dus regelmatig of u zomerbloeiers niet uitdrogen. Gebruik in ieder geval altijd potten, bakken en kuipen met gaten in de bodem, zodat overtollig water weg kan lopen, maar zet er bij aanhoudende droogte schaaltjes onder om het regenwater (dat vaak van de bladeren en bloemen langs de pot glijdt) op te vangen.
  2. Om te voorkomen dat de potten, bakken en kuipen te zwaar worden kunt u onderin een laag hydrokorrels, potscherven en/of piepschuim doen.
  3. Verwijder uitgebloeide bloemen van soorten als Pelargoniums en dahlia’s om een langere bloei te bevorderen.
  4. De meeste zomerbloeiers houden van een lichte, zonnige plek.
  5. Geef regelmatig speciale potplantenvoeding of mest voor zomerbollen en -knollen.

 

Kom voor een fleurige zomer dus nu kijken en kiezen in ons tuincentrum in Paal-Beringen.