Zomertrends 2016

Zomertrends 2016

Het heerlijk zomertje is gekomen. Het is zonnig en warm, dus we kunnen én willen zo veel en lang mogelijk buiten genieten. Vergroot het ontspannen vakantiegevoel in eigen tuin met mooie planten, vrolijke accessoires en comfortabele buitenmeubels, passend bij de nieuwste trends.

Binnenstebuiten    

Het interieur en de tuin, het balkon of (dak) terras lopen steeds meer in elkaar over. Eigenlijk heel logisch, want u houdt van een bepaalde stijl – bijvoorbeeld landelijk romantisch of heel modern – en binnen en buiten vormen een mooi geheel als ze in dezelfde sfeer of stijl zijn ingericht. Gelukkig is dat tegenwoordig heel makkelijk te realiseren. Kleuren, vormen en materialen die voor het interieur helemaal ‘je van het’ zijn zien we ook terug in de nieuwste buitenmeubels en accessoires. Denk aan koper, maar ook aan pasteltinten en transparante (rotan) meubels en tuinlampen. Hetzelfde geldt voor de invloed uit de modewereld: deze zomer zien we veel (maritieme) strepen op truitjes, T-shirts, jurken en rokjes. We associëren het streeppatroon al jaren met strandstoelen, zonneluifels en parasols, maar het siert nu ook weer veel buitenkussens, picknickkleden, (koel)tassen en andere accessoires. En voor een echte ‘buitenkamer’ zijn er bijvoorbeeld ook bloempotten die licht geven en steeds meer weer- en windbestendige vloerkleden.
     

Kweken en kokkerellen     

Er is geen ontkomen aan, of u nu een heuse moestuin of een paar potten met kruiden heeft: bijna iedereen is bezig met het zelf kweken van groenten, kruiden en fruit. Het is leuk, lekker en gezond en scheelt ook nog eens in de portemonnee. Tel daar het almaar grotere assortiment aan barbecues en buitenkeukens bij op en iedereen is meteen een echte huis-, tuin- en keukenchef. Feestelijke gelegenheden, van verjaardag tot afstudeerpartijtje, worden tegenwoordig bij voorkeur gevierd met een uitgebreide barbecue of brunch, bereid of op smaak gebracht met producten uit eigen tuin of van eigen (dak)terras of balkon. Er zijn steeds meer praktische en mooie ‘culinaire’ buitenproducten verkrijgbaar, van houtoven tot eettafel met geïntegreerde wijnkoeler of grillplaat.