Verticaal Tuinieren

Verticaal Tuinieren

Om te genieten van een tuin heeft u geen grote tuin nodig. U kunt ook tuinieren op uw balkon! Hoe? Door verticaal te tuinieren! In ons tuincentrum in Paal-Beringen vindt u alle benodigdheden voor verticaal tuinieren. Weet u niet hoe u moet beginnen? Geen nood, wij geven u tips.

Een verticale tuin maken

Verticaal tuinieren doet u door planten boven elkaar te plaatsen en zo een groene muur te creëren. Dit kunt u doen op verschillende manieren:
•    Zet een pallet op zijn kant en zet losse planten erin.
•    Hang zakken aan uw schutting en plant daar planten in.
•    Hang potten met planten aan uw schutting boven elkaar.
•    Knip een gat in de zijkant van plastic flessen, vul de flessen met aarde en een plantje en hang deze op.
•    Bouw plantenbak waar u jute of vilt als achtergrond gebruikt en gaas aan de voorkant. Vul de bak met aarde en planten en zet deze tegen een muur aan.

Tips voor planten in een verticale tuin

Combineer het liefst planten met een verschillende waterbehoefte. Planten die weinig water nodig hebben kunt u boven in de verticale tuin planten, terwijl de planten die het meeste water nodig hebben het beste onderin kunnen.

Verticaal tuinieren is niet moeilijk

Er zijn kant en klare zakken die u kunt kopen voor uw verticale tuin. Deze en alle andere benodigdheden voor verticaal tuinieren vindt u in ons tuincentrum in Paal-Beringen. Wilt u advies over de soort planten die het meest geschikt zijn voor uw verticale tuin? Onze medewerkers staan voor u klaar!