‘Stoere schaal voor buiten’

‘Stoere schaal voor buiten’

“Deze stoere sfeermaker voor op de tuintafel maak je eenvoudig zelf!”

Stap 1

Zet alles klaar wat je nodig hebt. Wij hebben de volgende producten gebruikt: schaal, potgrond, grind, hydrokorrels, schepje, wortelhout, Festuca (blauw schapegras) en vetplanten als Aloë en Sempervivum (huislook).

Stap 2

Zorg voor een goede afwatering. Mocht de schaal geen opening hebben, boor dan een gat in de bodem. Breng hydrokorrels aan met daarop een laag potgrond. Vul de schaal tot net onder de rand en druk de potgrond stevig aan.

Stap 3

Positioneer eerst het stuk wortelhout op een mooie manier bovenop de schaal. Vaak is het mooi om een item zo neer te leggen dat er ongelijke ruimtes rondom ontstaan. Deze verschillende ruimtes geef je elk hun eigen groene invulling.

Stap 4

Zet de planten voorzichtig in de overgebleven ruimtes naast het wortelhout en druk de kluit van de plant stevig aan. Sempervivum kun je eenvoudig scheuren, zodat je de planten precies kunt aanpassen aan de vorm en hoeveelheid ruimte die je hebt.

Stap 5

Zorg dat je geen potgrond meer kunt zien, door deze plekken te bedekken met grind of split in een bijpassende kleur. Zet de stoere schaal op een lichte plek of zelfs in de volle zon. Geef af en toe een scheutje water. Veel plezier ermee!