Petunia NightSky

Petunia NightSky

Als je deze nieuwe ster ziet, mag je een wens doen. De Petunia NightSky is de nieuwste sensatie onder de Petunia’s. De witte spikkels en vlekken op de donkerpaarse bloemen doen denken aan een continu veranderend sterrenbeeld aan de nachtelijke hemel. De NightSky bloeit al zeer vroeg in de lente en bloeit met de juiste verzorging door tot de eerste vorst. De NightSky brengt de gehele zomerperiode een heldere sterrenhemel naar het terras of het balkon.

De Petunia behoort tot de Solanaceae, ook wel bekend als de nachtschadefamilie. Moderne petunia’s werden populair in de jaren negentig van de twintigste eeuw. De afgelopen jaren zijn veel fascinerende, nieuwe patronen en kleuren ontwikkeld. De Petunia NightSky is het resultaat van vele jaren kruisen en selecteren met als doel dat het sterrenhemel effect gedurende het gehele seizoen even sterk zichtbaar blijf.

De Petunia NightSky ziet er met haar mooie tekening spectaculair uit in haar eentje in een mooie bijpassende pot, maar komt ook heel mooi tot haar recht in gemengde bakken of uitbundige hanging baskets.