Inspiratie voor een geslaagd Moederdag cadeau!

Inspiratie voor een geslaagd Moederdag cadeau!

Op 8 mei is het weer zo ver! De dag dat we onze moeders extra in het zonnetje zetten, omdat ze zo veel voor ons gedaan hebben en zo veel voor ons betekenen! Natuurlijk helpen wij je graag aan ideeën voor een geslaagde Moederdag in ons tuincentrum in Paal-Beringen. Of je nu een cadeau voor je eigen moeder zoekt of een cadeau voor je schoonmoeder of oma, wij geven je tips en inspiratie, zodat jij een geslaagd cadeau hebt.

Het klassieke Moederdag geschenk

Een bos bloemen is altijd goed, ook voor Moederdag. Dit klassieke cadeau neemt niet veel tijd in beslag om te maken. In de meeste tuincentra kun je een boeket zelf samenstellen of laten samenstellen.

Lelies zijn prachtige bloemen, die perfect zijn voor een moeder. Ze zijn er in verschillende kleuren en zijn gegarandeerd een echte eyecatcher! (let wel op dat deze bloemen minder geschikt zijn voor kattenliefhebbers: het stuifmeel van deze bloem is namelijk giftig voor een kat)

Een andere klassieker die eigenlijk nooit mis kan gaan zijn rozen. Kies rozen in de favoriete kleur van je moeder. Met wat groen en kleine bloemetjes maak je het boeket helemaal af.

Ook orchideeën zijn prachtige bloemen die bij veel moeders en oma’s in de smaak vallen. Elegante witte of juist opvallende gekleurde orchideeën zijn een bijzondere aanvulling in een boeket, maar kunnen ook op pot gegeven worden.

Een creatief Moederdag geschenk

Wil je eens iets totaal anders geven aan jouw moeder en ben je gezegend met een goede dosis geduld? Maak dan eens een tuintje in een fles. Dit kun je doen in een grote fles, dan kunnen er meerdere planten in een fles, maar het is ook zeker erg leuk om verschillende kleine flesjes met een plantje erin aan je moeder cadeau te doen.

Zo ga je te werk

Doe een laag kiezels of Hydro korrels in de fles en doe daar een laag houtskool bovenop. Daarna vul je de fles wat verder op met potgrond. Zorg voor een goede laag, zodat de planten wortels kunnen maken (hoe groot deze laag is, is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de fles).

Nu komt het stuk waar je wat meer geduld voor moet hebben. Bind twee lepels aan lange stokken zodat je bij de aarde kunt komen en zorg dat je ook een stuk kurk aan een stok hebt. Graaf een gaatje waar je de planten wil gaan zetten en haal de plant uit het plastic potje. Schud zoveel mogelijk aarde van de wortels af en gebruik de lepels om het plantje in het gaatje te zetten dat je gegraven hebt. Met het stuk kurk kun je de aarde voorzichtig aanstampen. Dit is even een priegel werk, maar zeker de moeite waard! Eventueel kun je ook nog wat mos en steentjes op de grond leggen in de pot.

Spray water op de planten en de aarde en je bent zo goed als klaar. Het is aan te raden de planten een weekje te laten wennen op een lichte plek. Wanneer je lichte condens op de fles ziet is het vocht niveau goed en kun je de fles in principe afsluiten. Geef extra water als je geen condens ziet en laat de fles nog even open als er erg veel condensvorming is.

Tips voor jouw Moederdagcadeau

Een paar voorbeelden van planten die erg geschikt zijn voor dit cadeau zijn: varens, venushaar, bladbegonia en de lepelplant. Natuurlijk zijn er nog veel meer planten die je kunt gebruiken! In ons tuincentrum in Paal-Beringen hebben we enorm veel verschillende planten. Wij geven je graag advies over de verschillende planten die je beter wel of niet bij elkaar kunt zetten. Ook kunnen wij je aan de meeste benodigdheden voor dit leuke Moederdagcadeau helpen!