Stappenplan 'Zomerbloeiers combineren'

Stappenplan 'Zomerbloeiers combineren'

“Kies je favoriete zomerbloeiers en ook een bijpassende pot, zo maak je je eigen zomercombinatie!”

Stap 1

Zorg dat je alles bij de hand hebt. Wij hebben gebruikt:  buitenpot, potgrond, schepje, hydrokorrels, emmer water, meststof en je favoriete zomerbloeiers. Hier gebruikt: ballonklokje, petunia, Franse geranium, mini-petunia en celosia.

Stap 2

Zorg dat er onderin de pot een gat zit, zodat overtollig water weg kan. Vul de pot onderin met een laagje hydrokorrels. Vul vervolgens de rest van de pot tot net onder de rand met potgrond speciaal geschikt voor zomerbloeiers.

Stap 3

Haal alle zomerbloeiers uit hun pot door voorzichtig in de pot te knijpen, terwijl je de plant bij de kluit vasthebt. Zet de zomerbloeiers in de potgrond en druk ze stevig aan.

Stap 4

Voeg als laatste een langwerkende meststof toe. Zo krijgen je planten de hele zomer lang voldoende voeding. Voor eindeloos veel plezier van je zomerbloeiers!

Stap 5

Je kunt ook voor een eenvoudige combinatie van wit, groen en grijs gaan. Wij combineren hier: blauw schapegras, plectranthus, lobelia, ballonklokje en klimop met een antracietkleurige pot, maar een witte pot kan hier ook prima bij.


Bezoek ons tuincentrum in Paal-Beringen voor meer inspiratie.