De bloembollenapp

De bloembollenapp

We genieten er nu volop van, binnen én buiten: narcissen, tulpen en andere fijne voorjaarsbollen. De organisatie All About Tulips, bestaande uit de bollenfanaten en -experts Frans Roozen, Miek Stap en Jacqueline van der Kloet, lanceerde afgelopen maand de ontzettend handige bloembollenapp onder de naam ‘Info-Flowerbulbs’.

Mobiel bollenboekje

De app is geschikt voor de mobiele telefoon, zowel voor iPhone als Android. U kunt de app Info-Flowerbulbs voor € 4,99 downloaden in de Google Play Store en de App Store. In het mobiele bollenboekje, dat u dus altijd bij de hand heeft als u bij ons in het tuincentrum of bij een kweker bent, kunt u zoeken op kleur, bloeitijd, hoogte en standplaats. Maar uiteraard ook gewoon op naam. Er zijn nu ruim vijfhonderd goed verkrijgbare bollen in opgenomen, van voorjaarsbloeiers tot zomerbollen, met duidelijke foto’s en informatie erbij. De catalogus wordt jaarlijks verder uitgebreid, zonder extra kosten. Ook heel handig: de combinatietips met andere bollen en planten die bij veel bollen te vinden zijn (als u op de ‘i’ voor informatie klikt) van de hand van expert Jacqueline van der Kloet. Zij heeft al veel boeken over de toepassing van bloembollen geschreven en is bekend in binnen- en buitenland.

Bollen planten

Niet alleen regeren is vooruitzien, dat geldt ook voor tuinieren – zeker als het om bollen gaat. Voorjaarsbollen plant u pas straks in het najaar, maar april en mei zijn de aangewezen maanden om zomerbollen te planten. Kijk dus nu in de app én in ons tuincentrum in Paal-Beringen naar de bollen en knollen van bijvoorbeeld (Abessijnse) gladiolen, lelies, calla’s, oxalis (geluksklaver), Crocosmia (of Montbretia), vogelmelk (Ornithogalum) en dahlia’s.