Geniet zo lang mogelijk van uw bloemen: 7 tips!

Geniet zo lang mogelijk van uw bloemen: 7 tips!

Zo voelen uw bloemen zich zo lang mogelijk lekker

Iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk van zijn bloemen genieten. Maar moet u nu de steel recht afsnijden of schuin? Moet er suiker in het water of bloemenvoeding? Zo zijn er tal van vragen en antwoorden als het gaat om de verzorging van bloemen. Een eenduidig antwoord is er niet, want er zijn altijd bloemen die een speciale verzorging vereisen, maar dat wordt dan verteld bij het verkooppunt. Over het algemeen kunt u de onderstaande zeven stappen aanhouden om ervoor te zorgen dat uw bloemen in optima forma in de vaas staan. En blijven staan.

1. Kies de juiste bloemen

Kies bloemen met veel nieuwe en frisse knoppen. Het is bijzonder te aanschouwen wat iedere knop brengt zodra ze thuis in de vaas staan. En is het hele proces zichtbaar: van het moment dat ze uitkomen tot ze verwelken. Bijzonder!

2. Maak uw vaas goed schoon:

Bacteriën zijn funest voor bloemen, dus zorg ervoor dat de vaas helemaal schoon is voordat u deze gebruikt. Bacteriën blokkeren de stengel en voorkomen zo de absorptie van water. Dit kan ertoe leiden dat de bloemen verwelken. Ook is dit vaak de oorzaak van doorweekte en slijmerige stelen. Yak!

3. Bloemenvoeding:

Vul de vaas met schoon water en voeg snijbloemenvoedsel toe aan het water. Doe dit in de juiste concentratie, zoals voorgeschreven staat op het product.

4. Verwijder de onderste bladeren:

Verwijder alle bladeren die worden ondergedompeld in het water. Dit doet u omdat deze kunnen rotten en ze zorgen voor extra bacteriën in de vaas. En dat wil natuurlijk niemand. 

5. Snij de stengels af:

Snij de stengels af (recht of schuin, het mag allebei) met een schoon ontsmet mes of schaar om potentieel contact met bacteriën te minimaliseren. En dan - jawel - is het tijd voor the fun part: schik uw bloemen in de vaas!

6. Hou de bloemen koel:

Direct zonlicht en hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de levensduur van bloemen aanzienlijk verkort worden. Vermijd 'hotspots' zoals de keuken of serre of in de buurt van radiatoren. Kies voor een koele en schaduwrijke plek.

7. Zet uw bloemen niet in de buurt van fruit:

Hou uw bloemen uit de buurt van de fruitschaal. Fruit geeft het hormoon ethyleen af die ervoor zorgt dat bloemen en planten in rap tempo verouderen.

En dan: genieten geblazen!

 

Bron: www.mooiwatbloemendoen.nl