Fleurige paastakken

Fleurige paastakken

Geen Pasen zonder een vaas vol bloeiende takken! En daaruit heeft u nu ruime keuze. Van de roze bloeiende kersenbloesem, waar ze in Japan hele feesten aan wijden, tot de gele, geurende en gefranjerde bloemen van de toverhazelaar en de aaibare witte katjes van de wilg.

3x Fruitbloesem

De Prunus bestaat uit een grote en gevariëerde familie van sierbomen en fruitbomen. Deze drie soorten zijn het meest populair met Pasen:

  1. Roze kersenbloesem, afkomstig van de Prunus serrulata, in de volksmond Japanse sierkers of kerselaar genoemd. Hij bloeit, net als de meeste Prunussen, kort, maar erg rijk. In Japan staat hij daarom symbool voor het leven, maar ook voor een nieuw begin. 
  2. De witte pruimenbloesem komt van de Prunus domestica.
  3. De roze perzikbloesem komt van de Prunus persica.

Kiezen op geur en kleur

  • De toverhazelaar (Hamamelis) is er ook in verschillende soorten. De Japanse toverhazelaar (Hamamelis japonica) krijgt felgele bloemen die licht geuren. De Chinese toverhazelaar (Hamamelis mollis) krijgt grote, gele bloemen die lekker geuren.
  • De Forsythia of het Chinese klokje is een struik die ook vroeg in het voorjaar bloeit met zonnig gele bloemen.
  • De sneeuwbal Viburnum x burkwoodii krijgt heerlijk geurende witte bloemen, terwijl de Viburnum opulus ‘Roseum’ heel grote, lichtgroene bloemen krijgt die niet geuren.
  • Wilgentakken (afkomstig van de Salix) dragen zachte, witte katjes en blijven wel drie weken goed op vaas.
  • De krulhazelaar (Corylus avellana) is ook favoriet met Pasen, vanwege zijn grillige, kronkelende takken, waar je makkelijk allerlei decoraties aan kunt ophangen.
  • Zet de takken in een brede, hoge vaas met lauwwarm water en speciale voeding voor heesters. Versier de takken met strikjes, paaseieren, paashazen en/of kuikentjes.

Vrolijk Pasen!