Moestuinieren met de paashaas

Moestuinieren met de paashaas

In het komende paasweekend kunnen we met een beetje geluk in het voorjaarszonnetje lekker buiten met de (klein)kinderen eieren gaan zoeken. Daarvóór kunnen we met z’n allen aan de slag met het schilderen van eieren, het bakken van lekkers en het versieren van de tafel. Nu Albert Heijn met de minimoestuin-actie weer een voorzet heeft gegeven voor het kweken van groene vingertjes, zijn er voor tuiniertjes in de dop nog meer leuke activiteiten te bedenken. Kom dus alvast gezellig samen inspiratie opdoen en benodigdheden inslaan in ons tuincentrum!

Basisbenodigdheden voor (moes)tuiniertjes
Tegenwoordig zijn er heel veel tuingereedschappen en andere hulpmiddelen in mini-formaat en vrolijke kleuren en dessins verkrijgbaar. Met hun eigen setjes beleven kinderen nog meer plezier aan het (moes)tuinieren.

  • Gieter (eventueel met broes)
  • Tuinhandschoenen
  • Snoeischaar
  • Schepje
  • Oogst- of plukmandje

Tips voor het paasweekend

  • -Bij Albert Heijn kunt u weer sparen voor de zaden van twintig verschillende soorten groenten en fruit, maar aardbeien zitten er dit keer bijvoorbeeld niet bij. Koop kant-en-klare aardbeienplantjes in ons tuincentrum en plant die samen met uw (klein)kinderen in een hangmand. Zo kunnen ze er straks makkelijk van plukken en hoeven ze de vruchtjes niet met stro te beschermen.
  • Zaai eens wat tuinkers in lege eierschalen. Sla het topje van een hardgekookt ei en hol dit voorzichtig, maar grondig uit. Zet de lege schaal in een eierdopje, doe er met een lepel wat vochtige aarde in en na een kleine week kunnen de kinderen er al van oogsten voor de paasbrunch.
  • Als ze toch in de tuin eieren aan het zoeken zijn, geef ze dan meteen wat klusjes te doen. Leuk en leerzaam: verstop de eieren bijvoorbeeld onder een plant in een pot die wel wat water kan gebruiken, op een plek waar onkruid verwijderd moet worden of op een plek waar u toch al prei wilde planten of radijsjes of spinazie wilde zaaien.
  • Geef ze een bieslook- en/of peterselieplantje. Deze zijn sterk, winterhard en gaan jaren mee. Succes gegarandeerd. Laat de kinderen de kruidenplantjes in de (moes)tuin of in een door henzelf beschilderde pot planten. Oogst er samen wat van en gebruik de verse kruiden bij het maken van gevulde eieren.